Novska

Novska je otvorena za nove doživljaje tokom cijele godine

Novska je otvorena za nove doživljaje tokom cijele godine. Sredina udaljena svega sto kilometara od metropole nije izgubila svoju povezanost sa prirodom što ju čini idealnom vikend destinacijom za sve posjetitelje. Kroz turističke sadržaje nudi zagonetne, autohtone, drugačije i nezaboravne doživljaje.

Svi koji su čuli za Novsku znaju i za Lukovo u Novskoj – najveći kirvaj s daškom prošlosti koji je od 2023. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Kirvaj u Novskoj jedinstven je događaj koji spaja sadašnjost i prošlost gdje se prikazuje novljanska povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća kroz razne skečeve, kulise, pjesmu, ples, sadržaj za djecu te ponudu ića i pića. Kažu da je doći u Slavoniju na slavlje doživljaj. No, doći na kirvaj – e, to je za prepričavanje još dugo vremena!

LARP igre u Novskoj – Adalbertova tajna i Istraživači Novske su novi turistički sadržaj prilagođen za odrasle i djecu. LARP, live action role play, je termin koji se koristi za igre koje se igraju uživo, uživljavajući se u uloge. Igrajući LARP igre u Novskoj djeca na jedan dan postaju lovci na duhove ili lovci na blago igrajući društvenu igru. Odrasli se potragom za tragovima u raznim prostorijama stare pošte upuštaju u rješavanje raznih zadataka. LARP igre u Novskoj su jedinstvene, temelje se na povijesti i sadašnjosti Novske te se igraju na zanimljiv način kroz rješavanje zagonetki.

Uvijek je pravo vrijeme za igru, uživite se u ulogu i riješite zagonetke prošlosti. Sve što trebate je zaigrati!

Kroz turističke sadržaje Novska nudi zagonetne, autohtone, drugačije i nezaboravne doživljaje

Luka Ilić Oriovčanin bio je jedna od najznamenitijih osoba u povijesti Novske. Lukina zagonetna staza je digitalizirana turistička ruta te je inspirirana njegovim zagonetkama koje je zapisao u svom djelu Slavonski narodni običaji.

Mobilnom aplikacijom proširene stvarnosti spajaju se povijesni elementi i nove tehnologije. Posjetiteljima je omogućen individualan i inovativan pristup ruti te vizualan doživljaj Novske u prošlosti.

Obilaskom užeg centra Novske saznaju se brojni podaci i priče o Novskoj uz zabavne zagonetke. “Tko će pogodit što ću ja sad reći?

Svaki dan iz kuće izlazim, pak sam ipak uvik kod kuće?” Odgovore saznajte na Lukinoj zagonetnoj stazi!

Istražite

Sredina udaljena svega sto kilometara od metropole nije izgubila svoju povezanost sa prirodom što ju čini idealnom vikend destinacijom za sve posjetitelje

Skip to content